POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

U tvrtki ELUIR sport d.o.o. stavljamo veliki naglasak na održavanje povjerenja i sigurnosti kupaca i posjetitelja na našoj mrežnoj stranici te pretplatnika na naš e-letak, odnosno newsletter. U nastavku možete pronaći informacije kako ELUIR sport d.o.o(u daljnjem tekstu Kontroler podataka) postupa s prikupljenim podacima kupaca, posjetitelja ili pretplatnika na newsletter.

 1. KUPOVINA NA MREŽNOJ STRANICI
  Kupovinom na mrežnoj stranici (ili do neke mjere generiranjem računa na istoj) svaki put nam dostavljate ili je za nas nužno da pristupimo nekoj informaciji koja nam, radi svojih karakteristika, dozvoljava da vas identificiramo, kao primjerice vaše ime, prezime, email adresa, adresa za naplatu ili dostavu, telefonski broj itd (u daljnjem tekstu Osobni podaci). Osobne podatke nam dostavljate u svrhe pregledavanja, kupovine naših proizvoda ili radi korištenja naših funkcionalnosti te ste slijedom navedenog suglasni s ovom Politike zaštite privatnosti, Politike o kolačićima, Općih uvjeta nabave i upotrebe i drugih dokumenata koji su tamo navedeni, a koji se primjenjuju u svako doba te koje bi ste trebali proučiti kako biste dali svoj pristanak na iste.

Važno je napomenuti da u budućnosti (jer stupanjem na snagu GDPR-a 25.5.2018. nemamo opciju plaćanja karticama) vaše kreditne ili debitne kartice nikada nećemo obrađivati direktno mi, već naš vanjski suradnik za obradu plaćanja Braintree Payments (dio kompanije PayPal). Na taj način podaci o vašoj kartici se ne spremaju na našoj mrežnoj stranici, čak ni kada odaberete opciju spremanja kartice za lakšu buduću kupovinu, nego u njihovom zatvorenom sustavu koji koristi višestruku enkripciju kako bi se ostvarila dodatna sigurnost.

Ne pružanje određenih obveznih podataka može značiti da neće biti moguće izvršiti vašu registraciju kao korisnika, ili da neće biti moguće korištenje određenih funkcionalnosti ili usluga koje su dostupne kroz mrežnu stranicu.

Ovim putem jamčite da su osobni podaci koje pružate točni i potpuni, te pristajete prijaviti bilo kakvu njihovu promjenu ili modifikaciju. Ako nam dostavite osobne podatke trećih osoba, biti ćete odgovorni za njihovo obavještavanje i pribavljanje njihovog pristanka za dostavu takvih podataka u svrhe koje su naznačene u odgovarajućim dijelovima ove Politike zaštite privatnosti. Bilo kakav gubitak ili oštećenje koje bude uzrokovano mrežnoj stranici, ELUIR sport d.o.o-a ili bilo kojoj trećoj osobi putem komuniciranja netočnih, pogrešnih ili nepotpunih podataka na registracijskim formularima će biti isključiva odgovornost korisnika.

Kontrolor podataka, ukoliko je to prikladno, će koristiti osobne podatke za sljedeće svrhe:

1.1 Izvršavanje vaše registracije kao korisnika na mrežnoj stranici. Osobni podatci koje nam dostavite biti će korišteni kako bi vas identificirali kao korisnika mrežne stranice i kako bi vam omogućili pristupanje njenim različitim funkcionalnostima, proizvodima i uslugama koje su vam dostupne kao registriranom korisniku.

1.2 Razvoj, usklađivanje i ostvarivanje kupoprodajnog ugovora za proizvode koje vi stječete ili za bilo kakav drugi ugovor s nama, putem mrežne stranice. Posebno, morate imati sljedeće na umu da ako odaberete opciju spremiti svoju karticu, dati ćete nama izričito ovlaštenje obraditi naznačene podatke putem vanjskog suradnika Braintree Payments kako bi ih koristili kada je potrebno iste aktivirati ili iskoristiti. Sigurnosni kod kartice (CVV ili CVC) će biti isključivo korišten za izvršavanje kupnje i neće biti naknadno spremljen ili obrađivan kao dio podataka za plaćanje. Prihvaćanje aktivacije ove funkcionalnosti znači da će se vaši podatci automatski prikazati u poljima prilikom vaših budućih kupovina, tako da nećete morati utipkavati te podatke ponovno prilikom svake sljedeće kupovine, jer će se isti smatrati valjanima. Možete promijeniti ili izbrisati vaše kartice u bilo kojem trenutku putem dijela s nazivom “My Account”. Mi ne spremamo i odašiljemo podatke s vaše kartice lokalno, već su spremljeni kod našeg vanjskog suradnika Braintree Payments u skladu s vodećim međunarodnim standardima povjerljivosti i sigurnosti za kreditne i debitne kartice, uključujući višestruku enkripciju (ako želite znati više o sigurnosti podataka kod kompanije Braintree, posjetite sljedeću poveznicu: https://www.braintreepayments.com/en-hr/features/data-security). Upotreba ove funkcije može zahtijevati promjenu vaše pristupne šifre iz sigurnosnih razloga. Molimo vas da imate na umu da sigurnost korištenja mrežne stranice također ovisi o pravilnom korištenju i spremanju određenih povjerljivih šifri.

1.3 Kontaktiranja vas putem emaila ili telefona radi ugovorene usluge ili obavijesti o sigurnosti mrežne stranice, kada je to nužno ili razumno potrebno radi njihove implementacije.

1.4 Postupanja i izvršavanja vaših zahtjeva koji su dati koristeći dostupne kanale korisničke podrške vezane uz mrežnu stranicu.

Obrada podataka trajati će (i) vremensko razdoblje koje je dozvoljeno zakonima, ili (ii) neodređeno vremensko razdoblje (tj. dok ne zatražite da dio vaših podataka ili svi vaši podatci budu izbrisani), ili (iii) dok ne prestane postojati svrha radi koje je prikupljen određeni podatak. Primjerice, podaci koji se odnose na vaše narudžbe biti će obrađivani dok god kontroloru podataka bude nužno držati takve podatke temeljem primjenjivih zakona, a biti će obrisani kada zakonita svrha prestane postojati.

 1. POSJEĆIVANJE MREŽNE STRANICE
  Kada netko posjeti našu mrežnu stranicu www.eluir.hr koristimo usluge treće strane zvane Google Tag Manager koja nam pomaže integrirati razne alate za analitiku i praćenje kao što su Google Analytics i Facebook Pixel, a sve kako bi prikupili podatke o posjećenosti određenih dijelova mrežne stranice kao i obrasce ponašanja prilikom kretanja kroz mrežnu stranicu. Ovi servisi nam služe kako bi saznali koji dijelovi naše mrežne stranice su najpopularniji i da detektiramo eventualne probleme ili nelogičnosti u strukturi mrežne stranice te kako bi mogli ponuditi prilagođene oglase putem Google i Facebook (i njihovih pripadajućih) platformi. Način na koji prikupljamo i obrađujemo podatke je takav da ne omogućava identifikaciju posjetitelja. Ne tražimo niti dozvoljavamo da Google ili Facebook pokušaju identificirati posjetitelje mrežne stranice. Više o tome kako koristimo kolačiće na ovoj mrežnoj stranici možete pročitati u Informacijama o kolačićima ispod.

Ako budemo htjeli prikupiti osobne podatke preko kojih se može posjetitelje identificirati kroz korištenje mrežne stranice biti ćemo otvoreni oko toga te vas o tome direktno obavijestiti te objasniti za koju svrhu prikupljamo tražene podatke.

 1. PRETPLATA NA E-LETAK (NEWSLETTER)
  Prilikom registracije za naš newsletter prikupljamo osobne podatke, ali se ograničavamo samo na nužne podatke tako da vas tražimo jedino email adresu. Taj podatak koristimo zbog nekoliko razloga: kako bi vas obavijestili o novostima o kojim ste tražili da vas obavijestimo (novi proizvodi, velike vijesti, nove ponude); kako bi vas kontaktirali jer trebamo ili vam želimo pružiti dodatne informacije; kako bi provjerili jesu li naši podaci ažurni i kako bi eventualno provjerili da li ste zadovoljni s pruženom uslugom. Ne razmijenjujemo popis email adresa s drugim organizacijama ili pravnim i fizičkim osobama ni pod kojim uvjetima.

Koristimo  uslugu treće strane, tvrtke MailChimp, kako bi prikupili podatke i isporučili naš. Baza u MailChimpu je nakon 25.5.2018. obrisana kako bi vaši podaci bili prisutni samo u našem sustavu te će biti kreirana nova lista samo sa korisnicima koji su dali privolu za slanje propagandnih materijala(newletter) . Newsletter nam služi kako bi vas obavijestili o trenutnim promocijama,novostima i  prikupljanje statistike koliko emailova je otvoreno te da li je bilo reakcija (klikova) prilikom čitanja, a sve kako bi mogli poboljšati sadržaj budućih newslettera na vaše zadovoljstvo.

Možete se odjaviti s newslettera u bilo kojem trenutku ako kliknete na “unsubscribe” u bilo kojem od naših newslettera. Također se možete odjaviti i ako nam pošaljete email na info@eluir.hr i zatražite odjavu.

 1. VEZE NA DRUGE MREŽNE STRANICE
  Ova politika zaštite privatnosti ne obuhvaća poveznice na ovoj mrežnoj stranici koje vode na druge mrežne stranice. Te druge mrežne stranice nisu obvezane ovom politikom privatnosti te ako imate pitanja kako neka druga mrežna stranica koristi vaše podatke, trebate provjeriti njihovu politiku privatnosti.
 2. PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA
  Imate pravo na pristup, ispravak, brisanje ili protivljenje korištenja vaših osobnih podataka koji se nalaze kod nas.
 3. PROMJENE U POLITICI PRIVATNOSTI
  Naša politika zaštite privatnosti se redovito razmatra i po potrebi ažurira. Politika zaštite privatnosti je zadnji put ažurirana 25. svibnja 2018. godine.
 4. INFORMACIJE O KOLAČIĆIMA
  Upotrebljavamo kolačiće koji su male datoteke koje sadržavaju informacije o vašem pretraživanju na ovoj mrežnoj stranici s glavnim ciljem činjenja pregledavanja iste lakšim. Nijedan kolačići, osim nužnih, neće biti učitan dok ih ne prihvatite preko naše cookie iskakajuće obavijesti pri prvom posjetu. Molimo vas pročitajte našu politiku o kolacicima kako biste saznali više o vrsti kolačića koje koristimo, njihovoj svrsi kao i drugim bitnim informacijama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *